Оновлення Poster та події ресторанного ринку України
Оновлення
Адмін-панель

✍️ Редагування меню минулою датою. Beta-версія

Катерина avatar
Shared by Катерина • December 15, 2023

Підготували велике оновлення в роботі з меню. Тепер можна редагувати тех. картки та напівфабрикати минулою датою. Читайте більше про нові можливості в цьому пості.


Щоб пересорт на складі більше не створював проблем, редагуйте складники тех. карток та напівфабрикатів минулою датою. Тож якщо минулого тижня в «Цезар» клали рукколу замість листя салату та готували коктейлі з Pepsi замість Coca-Cola, ви зможете виправити списання у кілька кліків.

☝️ Редагуйте меню тільки в межах поточного інвентаризаційного періоду. Щоб відкрити попередній інвентаризаційний період та розблокувати редагування попередніх періодів, видаліть поточну відкриту інвентаризацію.

Як відредагувати тех. картку минулою датою

Щоб відредагувати тех. картку минулою датою, відкрийте адмін-панель у вкладці Меню → Тех. картки.

  1. Знайдіть тех. картку, яку треба відредагувати, наприклад, за допомогою швидкого пошуку.
  2. Натисніть ⋯ → Редагувати минулою датою.
  3. Оберіть період, який хочете відредагувати. Для цього оберіть початкову дату та час.
    💡 За замовчуванням тех. картка редагується до поточного часу. Щоб відредагувати період в минулому, зніміть прапорець Редагувати по поточний час та оберіть кінцеву дату редагування.
  4. Тепер відредагуйте складники тех. картки. Змініть вихід поточних інгредієнтів та напівфабрикатів у складі тех. картки або повністю замініть їх.
  5. Збережіть зміни.

Після цього оновляться всі списання під час продажів, а також ручні списання цієї тех. картки за обраний період.

Як відредагувати напівфабрикат минулою датою

Аналогічно працює редагування напівфабрикатів. Відредагуйте потрібні напівфабрикати минулою датою у вкладці Меню → Напівфабрикати.

☝️ Поки що діє обмеження на редагування тех. карток та напівфабрикатів, що виробляються.

Версії тех. карток та напівфабрикатів

Переглядайте історію версій натиснувши Складники біля потрібної тех. картки чи напівфабрикати.

Якщо тех. картку редагували минулою датою, ви побачити всі минулі версії, а також хто з працівників редагував тех. картку.

Що змінилось в ручному списанні

Також оновили логіку списання інгредієнтів при ручному списанні. Тепер Poster зберігає історію версії тех. карток і напівфабрикатів, тому при ручному списанні минулою датою зі складу спишуться складники, актуальні для обраної дати. Розглянемо на прикладі тех. картки «Штрудель з яблуками».

В період з 1 по 11 грудня до складу тех. картки входило 200 г яблук, а з 12 грудня по поточний час ми зберегли нову версію тех. картки зі 150 г яблук.

Якщо списати одну порцію яблучного штруделя минулою датою, а саме 3 грудня, зі складу спишеться не поточна версія тех картки, а саме актуальна на обрану дату.